lørdag 14. juli 2007

SI JA!

Like rettigher for alle - Ja til
felles ekteskapslov!

Det skal snart stemmes over ny ekteskapslov i Stortinget som sidestiller ekteskap, slik det er i dag, og partnerskap.

Denne vil gi homofile samme rettigheter som heterofile, og de vil da få MULIGHET TIL Å BLI
VURDERT som adoptivforeldre.

Dette må være en selvfølge i 2007. si JA her:

http://www.sija.no

13 kommentarer:

Laila sa...

Det du skriver her er bare tullprat.

"Det skal snart stemmes over ny ekteskapslov i Stortinget som sidestiller ekteskap, slik det er i dag, og partnerskap."

Dette er ikke sant. Ekteskap og partnerskap vil ikke lengre være sidestilt etter denne lovendringen. Tvert imot vil partnerskap diskvalifiseres som samlivsform og skal ikke lengre eksistere.

"Denne vil gi homofile samme rettigheter som heterofile, og de vil da få MULIGHET TIL Å BLI VURDERT som adoptivforeldre."

Nei, endringen av ekteskapsloven kommer ikke til å gi homofile noen rettigheter utover de de allerede har hatt. Ekteskapsloven hverken har- eller kommer til å regulere adopsjon, heller. Som tidligere, er det fremdeles adopsjonsloven som skal inneha slike bestemmelser.

Håper ikke du lyver bevisst, men at det er uvitenhet som gjør at du har skrevet dette tøvet.

Kjell Morten sa...

Dette sitatet er hentet fra siden www.sija.no og jeg tviler sterkt på at det er tøv. Kanskje du burde sette deg litt inn i tingene før du går så drastisk ut og kaller ting tøv.

Laila sa...

Her har jeg tydeligvis satt meg bedre inn i tingene enn du har. Hvis nettsiden sija.no har skrevet det der, så sprer de usannheter. Vi kunne nemlig uten problem ha latt partnerskap fremdeles ha samme rang som ekteskap (som i dag), og gitt partnere adgang til å søke om adopsjon, ved å endre adopsjonsloven §5. Men det velger man av en eller annen grunn IKKE å gjøre. Man vil ta vekk samlivsformen partnerskap, og det er noe ganske annet enn å likestille den med ekteskap.

Men bare tvil ivei, du. Hva som enn gjør deg lykkelig...

Kjell Morten sa...

Partnerskapsloven er laget for homofile og er dermed ikke for heterofile. Dermed er vi ikke likestillt. Partnerskap gir heller ikke rett til adopsjon.

Ja den dagen jeg er likestillt med deg og alle andre vil jeg bli meget lykkelig. - og hvorfor skulle jeg ikke likestilles deg egentlig? Er du et bedre menneske enn meg bare fordi du er heterofil?

Laila sa...

Heller ikke jeg er noen tilhenger av en separat lov om partnerskap, som den vi har i dag. Selve partnerskapsordningen mener jeg vi likevel burde bevart, på lik linje med ekteskapsordningen. Om enn kjønnssammensetningen er ulik, har de tross alt samme status.
Den helhetsløsning jeg mener burde være den mest nærliggende, har jeg beskrevet kort og greit i min bloggpost Oppskrift på ny samlivs- og adopsjonslovgivning.
Ta gjerne en titt, og finner du noe diskriminerende ved den løsningen, så rop ut. Inntil dess velger jeg å overse din frekke insinuasjon angående min holdning.

Kjell Morten sa...

vel,frekkheten la du vel litt opp til selv... men beklager hvis den såret. Skal kikke!

Laila sa...

Du må ha en meget original oppfatning av dette med frekkhet, hvis du mener det er frekt å tilbakevise direkte usanne påstander (eller sludder, på godt norsk) med fakta.

Kjell Morten sa...

vel, frekkhet var det du selv som tok opp. Teksten er hentet fra www.sija.no som da er min kilde. Har du noe å utsette på den teksten så får du ta det opp med de.

Jeg klarer dessverre ikke å se at det er direkte usanne påstander eller sludder på godt norsk.
Heldigvis er det frivillig å skrive under eller ikke. Over 20 000 har derimot valgt å skrive under.;-))

Laila sa...

"vel, frekkhet var det du selv som tok opp. Teksten er hentet fra www.sija.no som da er min kilde. Har du noe å utsette på den teksten så får du ta det opp med de."

Nei, enhver står ansvarlig for det man poster i sin egen blogg - også du. Sånn er det bare. Dertil har du valgt å la kommentarfeltet stå åpent. Da får du jammen også tåle at noen kommenterer innholdet i det du har publisert!
Makan..

Kjell Morten sa...

Jepp, jeg er ansvarlig for det jeg publiserer på bloggen og jeg bruker kildehenvisning der jeg har klippet ut tekst.

Selvfølgelig kan du bare kommentere Laila, eller la vær - og det er også helt greit å være uenig i innholdet.

Forstår bare ikke holdningen din jeg. ER det så vanskelig å ha en høflig tone?

Laila sa...

Forstår bare ikke holdningen din jeg. ER det så vanskelig å ha en høflig tone?

Alt til sin tid. Med mitt strengt saksorienterte fokus var ikke "høflighet" relevant i utgangspunktet. Din egen "høflige" måte å være personlig nedlatende på, klinger forøvrig disharmonisk i mine ører, så jeg tror du med fordel kan stille deg selv det samme spørsmålet.

Ha en god dag.

Kjell Morten sa...

Har kanskje med hvordan man begynner en diskusjon eller? I ditt første innlegg her så bruker du ordene "tøv", "tullprat", "lyve bevisst", "uvitenhet"..

Ikke akkurat beste utganspunkt for en normal debatt. Jeg fortsetter bare der du begynte. Forøvrig synes jeg du skal holde deg for god for å delta på denne bloggen - når det er så ille å svare her inne. Som sagt er det helt frivillig. Men med en god tone og åpenhet for dialog er du selvfølgelig velkommen ;-) Ha en god dag du også!

Laila sa...

Om mine kommentarer er uønskede, sletter du dem, helt enkelt. Det er jo fritt opp til deg, som eier av bloggen.

Du har helt rett i at min første kommentar ikke dannet noe særlig utgangspunkt for en diskusjon. Den mangler jo debattens mest sentrale bestanddel: argumenter (for el. imot noe).
Så var kommentaren heller ikke ment å danne utgangspunkt for noen debatt, den var åpenbart rent informativ (i motsetning til min nevnte post Oppskrift på ny samlivs- og adopsjonslovgivning, som i seg selv ER et argument, og som jeg oppfordret deg til å se på - gjerne med et kritisk blikk).

At du er mest opphengt i "måten jeg skrev på" da jeg bibragte de opplysningene her innledningsvis, vitner om at du har en tilbøyelighet til vedvarende usaklig kverulering. Deg om det. Jeg formoder at det er et forsøk på å avlede oppmerksomheten bort fra det faktum at du ikke finner noe saklig å innvende mot den lovløsning jeg la i fanget ditt og som innebærer at ekteskap og partnerskap fremdeles får være likestilte.