søndag 15. juli 2007

"Seksuell legning sier svært lite om folk"


Seksuell legning sier ingenting om folk, mener nå jeg.

Jeg kjenner jo godt mennesker fra begge filer, både heterofil og homofil - og også noen midt i mellom. Når mange snakker om heterofile så nevner man jo ikke en gang hva legningen er. Det er liksom selvfølgelig at når ikke annet er sagt så er vedkommende heterofil.

Skal vi snakke om noen som er homofil så nevner vi det alltid. Et venninnepar av meg som er lesber er ganske så forbannet på meg noen ganger når de er på besøk og telefonen ringer og jeg nesten konsekvent sier at jeg har to lesbevenninner på besøk. Jeg sier aldri to jenter, eller to venninner eller nevner dem med navn. Utrolig rart at det er blitt sånn. Men det sier jo litt om at også vi homofile setter oss selv i båser. Grunn? For meg som er over 40 er det fremdeles litt rart at vi er "godkjente" og akseptert. Iallefall av den menige hop.

Men gjennom årene har jeg møtt mange homofile. Homofile både fra bygd og by. Det blir ofte sagt i homofile miljø at bygdehomsene er annerledes, triveligere og ikke så opptatt av miljøet. Dette skyldes vel rett og slett at de bor og lever der de bor - i mindre befolkede områder. Det ekstreme - som vi ofte ser i Oslo - eks drag, eller lærhomsen - er nok ikke like lett å være på bygda. I større byer forsvinner man litt i mengden. Derfor er det jo også at mange homser drar inn til byen.

Det sies at homofile er så mye mer opptatt av sex. Dette tror jeg egentlig langtfra stemmer. Bare tenk på arbeidsplasser, særlig kanskje typiske mannlige yrker, og hva det snakkes om der i pausene. Eller for den saks skyld på symøtene til damene, hvis det nå finnes flere av sånne. Homofile har en historie som er spesiell i og med at det er bare 30 år siden det var forbudt å være ofisiell homo. Derav kom møtestedene, parkene, toalettene, badene og saunaene. Det var der de kom i kontakt med andre homofile - enn så rart det høres ut. Dette fenomenet finnes fortsatt og kalles cruising. Og fortsatt er nok flesteparten av de som møter på sånne steder de som lever skjult. Der observeres de gifte heterofile, kjendiser og politikere OG t.o.m pastorer og prester. Der finner man kanskje også de som man normalt tror er homofober men som er livredde for å bli oppdaget og derfor tar den harde masken på og i normallivet snakker stygt om homofile og til og med gjør vold mot homofile.

I media blir gjerne den homofile gjort narr av og laget underholdning om. Alltid litt på kanten. I det siste har vi sett en del "reality" som viser de mest ekstreme homsene. Inntrykket man sitter igjen med er at de homofile tar med seg dildo i militærtjeneste eller er interiørarkitekt eller klesdesigner. Veldig mange homofile tar avstand fra dette - men de blir som regel ikke hørt. Homo selger!

Den vanlige homsen eller lesba finner du hjemme eller på jobb, i hagen eller på idrettsbanen. De lever sitt liv som alle andre mennesker. Har venner av alle slag, lever åpent men er ikke stemplet i pannen. De er opptatt av vanlige ting, vanlige mennesker er opptatt av.

Mitt inntrykk er at flere og flere homofile flytter tilbake til hjembygda. Nå begynner det å bli akseptert å være homofil. Det er ikke lenger slik at man ikke kan gå ut, eller kunne være seg selv når man er på pub. Det er ikke lenger slik at man måtte snike seg ut før det stengte på puben for å slippe ubehageligheter når det var slutt. Når dette er sagt er det fortsatt mange som aldri vil tørre å stå frem og få lov å være seg selv - noe som er fryktelig synd.

Seksuell legning sier veldig lite om folk - egentlig ingenting. En homofil eller en lesbe er jo ikke en trussel for noen. Det er jo ikke sånn at fordi vi liker noen av samme kjønn at vi liker ALLE av samme kjønn. Ei heller voldtar vi noen. Flørte gjør nok vi også. Tror mange heterofile, særlig gutter må kjenne seg igjen i dette. Hvor mange ganger prøver de seg på en og samme jente, selv om de får nei første gang? Jentene må tåle dette stort sett, men det er nok verre med en gutt som blir sjekket opp av en annen gutt. Ja, selv om han skulle bli sjekket opp bare EN gagn. Det er langt igjen...


Jeg oppfordrer alle å bli kjent med homofile. På nyhetene i dag ble det sagt at
4 av 10 nordmenn har en homofil som nær venn ;-))


Vi er ikke så ille som ryktet sier. Vi er normale oppegående mennesker, vel på godt og vondt, slik det er med alle mennesker.Mange dømmer homofile uten å kjenne dem. De kjenner dem bare gjennom et rykte - og rykter er aldri helt sanne. De behøver ikke være sanne i det hele tatt..

9 kommentarer:

Martin sa...

Hei, jeg limer inn det jeg skrev på min egen nettside til deg i kommentarfeltet:

"Hei Skien (eller Kjell Morten som du altså heter)! SÅ kjekt at du kommenterer på nettsiden min. Jeg skal også ta å titte innom din når jeg får tid =)
.
Du skriver:
"Seksuell legning sier ingenting om folk, mener nå jeg."
.
Der er jeg nok veldig uenig. Jeg er en av dem som ikke tror at alle homofile er født homofile, Wikipedia.no sier at homofili kan utvikles i et menneske pga ting som har hendt med det i barndommen. Jeg har f.eks lest at overveldende mange av de guttene som har blitt voldtatt som små, senere har definert seg selv som homofile. (60 prosent eller mer). Og vår historie forteller jo masse om oss, og kan også ha innvirkning på vår seksualitet. Men de som "finner ut" hva de er, må selvsagt få respekt og bli møtt med nestekjærlighet uansett, mener da jeg.
.
Du skriver: "Det er liksom selvfølgelig at når ikke annet er sagt så er vedkommende heterofil. Skal vi snakke om noen som er homofil så nevner vi det alltid."
.
Vel, den nyeste og mest omfattende forskningen viser at 97-98 prosent av europeere og amerikanere er heterofile, så det synes jeg igrunn ikke er noe rart =)
.
Jeg er imidlertid enig med deg i at det er kjipt at vi mennesker alltid skal kategorisere hverandre. Om det er noe som er såkalt "merkverdig" med oss, så blir vi gjerne presentert slik for venner: "han er kristen", eller "hun er lesbe", eller "hun stemmer frp" osv...masse tull, masse tull. Vi er alle individer og bør betraktes deretter. Gud selv dømmer jo helheten.
.
Du hevder at homser ikke er mer opptatt av sex, om jeg forstår deg rett?...men hvorfor viser da undersøkelser at homofile har ADSKILLIG flere sexpartnere enn heterofile? Generelt sett da, selvsagt...nok en gang, vi er alle individer.
.
Jeg synes at det er trist hvordan homofile har blitt behandlet og i beste fall uglesett gjennom tidene..det synes jeg er trist, Skien..men den urettferdige behandlingen som har pågått og som enkelte steder fortsatt pågår (som Russland), rettferdiggjør ikke at vi skal late idag som om homofili er like naturlig/normalt som heterofili. DET skremmer meg.
.
Du tar opp at homofile blir stereotypisert og mobbet i media. Det er trist. Jeg kan fortelle deg at akkurat det samme skjer med kristne også. Det skal ikke mye til for å bli stemplet som en fanatiker. Det fikk biskop Kvarme merke.
.
Du nevner at mange homofile har normale liv. Og selvsagt har de det. Det sjokkerer meg hvis noen tror noe annet.
.
Du skriver:" Nå begynner det å bli akseptert å være homofil. Det er ikke lenger slik at man ikke kan gå ut, eller kunne være seg selv når man er på pub. Det er ikke lenger slik at man måtte snike seg ut før det stengte på puben for å slippe ubehageligheter når det var slutt."
.
Det er jeg oppriktig glad for!
.
Du skriver: "Når dette er sagt er det fortsatt mange som aldri vil tørre å stå frem og få lov å være seg selv - noe som er fryktelig synd."
.
Ja, det er det. Og når jeg blir far, og HVIS jeg da hadde fått vite at min sønn eller datter var homoseksuell, så måtte jeg godtatt det og elsket dem og vært god mot dem. Gud selv, elsker oss jo på tross av alle våre feil. Han ber oss til med om å elske våre fiender. Han sier at til og med mennesker som har latt seg fylle med ondskap, er gode mot sine barn. Så hvorfor skulle jeg vært noe annet? Jeg gleder meg virkelig til jeg blir far..men håper det blir en stund til enda da, hehe. Jeg er jo bare 21.
.
Du skriver: "En homofil eller en lesbe er jo ikke en trussel for noen."
.
Vel, homofile eller lesbiske som ønsker at deres legning skal skal normaliseres med det mest normale kjønnslivet i verden, ser jeg på som en trussel sett fra et politisk synspunkt.Akseptere er en ting, og det er godt. Men å normalisere blir noe helt annet.Men ellers kan de være kjempegode mennesker.
.
Du skriver: "Det er jo ikke sånn at fordi vi liker noen av samme kjønn at vi liker ALLE av samme kjønn."
.
Nei, det hadde jeg da ikke trodd heller ;P
.
Du skriver:
"Ei heller voldtar vi noen."
.
Vel, noen homofile og lesbiske voldtar jo..en del av disse er også pedofile, men stort sett gjør "dere "jo selvsagt ikke det, på lik linje med "oss" heterofile.
.
Du skriver: "Flørte gjør nok vi også. Tror mange heterofile, særlig gutter må kjenne seg igjen i dette. Hvor mange ganger prøver de seg på en og samme jente, selv om de får nei første gang?"
.
Vel, om en jente sier nei til meg så tar jeg det som et klart svar men okei =P
(problemet med flere jenter er dessverre at de ikke klarer å være ærlige, å si ting rett ut. De må ofte pakke ting inn, og på samme tid kan de ikke begripe hvorfor gutten ikke slutter å prøve seg..pussige greier.. =P)
.
Du skriver: "Jeg oppfordrer alle å bli kjent med homofile. Vi er ikke så ille som ryktet sier. Vi er normale oppegående mennesker, vel på godt og vondt, slik det er med alle mennesker.
Mange dømmer homofile uten å kjenne dem. De kjenner dem bare gjennom et rykte - og rykter er aldri helt sanne. De behøver ikke være sanne i det hele tatt.."
.
Godt skrevet, og jeg er enig. Flere burde nok bli kjent med homofile, spesielt enkelte kristne. Jeg har opplevd et svært firkantet syn på homofile av medkristne. Og det ER en forskjell på det synet vi har av HOMOFILE og HOMOFILI. SOm jeg har prøvd å forklare til Undre (Underverset.wordpress.com) så er det ikke hva kristne mener om homofili som skader, men hvordan vi sier dette (HVORDAN vi sier ting har svært mye å si, derfor har jeg kritisert Pastor Torp personlig for hans måte å si ting på), og ikke minst hvordan vi velger å behandle mennesker med homofile følelser. For meg er en homofil en venn. Jesus sier: "Det dere har gjort mot mine minste, det har dere også gjort mot meg."
Så hvorfor skal jeg gjøre noe som helst vondt mot et annet menneske, fordi det f.eks har homofile følelser? Vi er alle påvirket av syndefallet, og jeg vet smertelig godt at dette også gjelder meg. Jeg vil ikke kaste den første steinen og jeg vil ikke gjøre noe vondt mot Jesus. Så da burde jeg faktisk ikke bare avstå fra å gjøre noe vondt mot min neste, men også elske ham, velsigne og be for ham (eller henne).
.
Homofili er definivt det emnet som er mest komplisert for en kristen (som mener at det er synd). Derfor har jeg tenkt mye igjennom dette. Jeg er overbevist at kristne kan ha gode relasjoner til homofile, på samme tid som de står for det tradisjonelle synet på denne legningen. Det er ikke en lett oppgave, men det finnes ikke etter mitt syn noen annen utvei når vi skal stå på Guds ord: Hat synden, elsk synderen.
.
Dette ble en litt vel bibelsk kommentar for din smak kanskje, men håper du satte pris på svarene mine =)"

Martin sa...

(Jeg mente Undreverset.wordpress.com)

Kjell Morten sa...

Hei Martin ;-)
- og takker for langt og fint svar!

Skal forsøke å svare så godt jeg kan (og som alltid er dette ikke fasitsvar men slik jeg tenker)

Jeg kan ikke si om jeg er født homofil - men jeg vet at jeg har vært homofil så lenge jeg kan huske. Har ingen spesielle ting som har skjedd meg i barndommen som skulle tilsi at jeg skulle kunne skylde på det. Jeg kjenner heller ingen andre homofile som har nevnt noe sånt. Da jeg vokste opp så visste jeg ikke engang hva homofili var og for meg var det selvfølgelig at jeg forelsket meg i gutter på skolen - helt til noen kom og sa at dette var feil. Etter dette trodde jeg at jeg var den eneste i hele verden som "følte" sånn.

Jeg er av den type menneske som mener at jeg har noe å lære av alle jeg møter. Ja selv en morder ville jeg gjerne ha snakket med for å høre hva han tenker. Jeg tror selv en morder kunne lært meg masse om det å være menneske. Å lære behøver ikke bety at man skal "herme" - det kan like godt være at man lærer at "slik skal man ikke være eller gjøre". Jeg er dessuten tilhenger av å tilgi og gi mennesker nye sjanser. Vi vet at mennesker "synder" - men vi vet sjelden HELE historien bak.

Jeg er ikke enig med deg selvfølgelig at homofili er unormalt - det er bare litt uvanligere. Jeg er ikke unormal! Du tenker kanskje at sexen er unormal - er ikke enig i det heller - men så er jo sexen bare en liten del av det å være homo. De som behandler homofile urettferdig mener jo det samme som deg - at vi er unormale og at unormaliteter må ikke aksepteres. Ingen som er homofil har valgt det selv, det må vi være enig om sant? Hvis jeg hadde valgt det selv kunne jeg vært enig med deg at det var unormalt. Mister jeg et bein er jeg da heller ikke unormal! Det er bare litt mer uvanlig å ha bare ett bein. Jeg bør ikke behandles annerledes og bør kunne kreve samme respekt fordi om jeg bare har ett ben.

Tror ikke homser og lesber er mer opptatt av sex. MEN! - L&H har ikke det samme som binder oss slik heterofile har. Iallefall før så kunne vi ikke gifte oss eller inngå partnerskap, og ikke har vi barn. Det er mye lettere å gå fra en kjæreste når man er homofil. Har vel sett en statistikk på dette en gang, men har ingen link å vise til. Men jeg mener å huske at skilsmissetallene er ganske like på heterofile og homofile (45%) Mye av dette sexfokuset tror jeg også skyldes (for homsene) at menn møter menn og at menn generellt er litt mere sexfokuserte. Videre henger det vel en del igjen fra den gangen det var ulovlig (bare 30 år siden) at homser møttes i parker og bad. Det eksisterer dessverre fortsatt - men kanskje også i dag mest brukt av de som fortsatt lever i skapet..

Hva kristne og media angår så vet jeg ikke så mye om det. Men de kristne som deltar i media (eks Torp) mener jeg gjør seg selv en bjørnetjeneste når de stiller opp på Mina på P3 og Rikets Røst. Det er altså feil publikum for kristenfolket og jeg synes ikke det er det minste rart om de blir ledd av.

Når du blir far så vil du elske ditt barn uansett - det tviler jeg ikke på. Vet ikke om du leste innlegget mitt på kristenblogg om mitt møte med noen homofile ungdommer her en kveld som fortalte om bardommen sin sammen med kristne frievangeliske foreldre. De fortalte grusomme historier om tungetaler ved middagsbordet når de hadde besøk av kamerater og med det resultat at de ble mobbet på skolen. Om tvang om å gå på bedehus. Om riset bak døren. Om hvordan de ble "utestengt" fra familie når de sto frem som homofil. Familiebånd som ble kuttet nesten helt av men som må stille opp noen ganger for å beholde æren til foreldrene - selvfølgelig uten å nevne ordet homofil. Ganske triste historier.

Jeg blir mange ganger oppringt fordi folk har lest om meg i aviser her i Grenland. Jeg har snakket med bestefar som har levd skjult homofil hele sitt liv. Diakonen som mottar trusler fra sin menighet fordi han lever åpent. Gifte menn som ikke vet hva de skal gjøre - som møter andre menn i det skjulte og som skammer livet av seg.

Det er slettes ikke lett for mange og det er neimen ikke lett å gi råd heller.

Jeg sier til foreldre som spør om homofili. Snakk med barna deres. Si at de er elsket uansett hva de er. Det er ofte fra voksne at barn lærer holdninger. Barn dømmer ikke så lett. Ingen barn jeg har møtt stiller spørsmål ved at jeg er homofil - for dem er det kun viktig om jeg er snill eller slem. Vi har masse å lære av barn.

Tror det er få homofile som i dag går og mener at deres legning er det mest normale kjønnslivet i verden. Vi vet at vi er en minoritet - men en minoritet består av mennesker like fullt.

Vet du? Når leste du sist at en åpen homofil har voldtatt noen? Bare kom til å tenke på det. Kan faktisk ikke huske å ha lest om det. Lesber har jeg iallefall ikke lest om.

MANGE kristne hadde hatt godt av å møte homofile og bli kjent med de.
Kristne som ikke ser forskjell på pedofili og homofili feks.., der det ene handler om overgrep og det andre handler om frivillig kjærlighet. Snakket med en på en blogg en gang som mente at vi burde møtes så kunne jeg få snakke om hva jeg ville... ???? Selvfølgelig ville jeg snakke om hva jeg ville!! Det er veldig mye rart å lese på kristne blogger om homofili, og VELDIG mye sårende!

Pastor Torp hater jeg! Er ikke redd for å si det. Det mennesket har ødelagt så mye på den tiden jeg deltok på hans blogg. Jeg ble rett og slett syk av det. INGEN menneskers liv kan karakteriseres som en kreftsvulst på samfunnet. Ikke fortjener mennesker som HAR kreft å lese sånnt og ikke fortjener homofile eller andre mennesker å lese at deres liv er så skadelig på samfunnet. Og særdeles ikke AV et menneske som med sine harde ord sårer en hel menneskegruppe - som vet det - og som ikke har evne til å be om unnskyldning en gang. Ikke forstår jeg hans engasjement heller for i en verden med så mange trist ting å ta tak i, og så lage homofilisaken som sin hovedsak - er bare helt ufattelig trist og meningsløst. han skylder en hel menneskegruppe en STOR unnskyldning og han burde be sin Gud om tilgivelse. Det er helt greit å være uenig og det er helt greit å synes at det er rart og uforståelig - jeg kan til og med tåle et slag i tryne for at jeg er homofil, men slik Torp forkynner kan jeg aldri tåle eller akseptere.
Han bør helt klart se mot Jesus og lære litt av ham i stedet for å kikke seg selv i speilet hele tiden.

Vet du. Det tok meg 20 år før jeg godtok meg selv som homofil. Jeg har full forståelse for alle som trenger tid på å kjenne etter og bli kjent med hva homofili er og hva en homofil er. Vi har foreldre som har store tanker om oss og som elsker oss for den vi er. De vil alltid det beste for oss. Tenk deg i de familier der de har mistet en sønn eller datter pga at de ikke turte stå frem som homofil. Må være fryktelig og maktesløst. Vi kommer ingen vei uten å snakke sammen og være åpne mot hverandre og ikke dømme. Å dømme er det farligste som er. Her tror jeg mange kristne har mye å lære. Ganske rart å si egentlig. Jeg har vært så naiv mange ganger før jeg oppsøkte kristne blogger og trodd at kristne nesten bare var gode. Jeg har sett og lært at slik er det ikke. Av den grunn blir en Gud fremmed for meg.

Martin sa...

Hei igjen. I skrivende stund er klokken 3 om natten. Fikk ikke sove, så da kan jeg likegodt svare deg igjen. Ble positivt overrasket over så tidlig svar faktisk. Glad for at du likte svaret mitt også..men jeg tenker at du må jo forundre deg litt over meg..siden jeg på den ene siden fordømmer homofili, men på den andre siden er så åpen og positiv ovenfor deg. Kanskje det er en vekker for deg...eller kanskje det skremmer deg. Ikke vet jeg i hvilken retning det heller, men jeg tror det er sunt for oss begge to å skrive slik til hverandre. Som du sier: vi kan lære av hvert eneste menneske, for vi alle innehar gode og dårlige kvaliteter.
.
Du skriver at du ikke vet om du er født homofil, men at du har vært det så lenge du kan huske. Jeg tror også at noen blir født homofile..jeg er derfor veldig skeptisk til at alle kan reorienteres. Jeg tror NOEN kan det...de som har hatt problemer med sin identitet, noe som har gått ut over kjønnsidentiteten. Men i en slik situasjon er seksualiteten bare en bieffekt av et sinn med mye motbør..motbør som det ikke har kunnet bearbeide og bli kvitt. Jeg tror at noen i enkelte tilfeller derfor kan få hjelp til å reorienteres (om det er noe de selv ønsker vel å merke). Jeg tror derfor på "grader" kan du si av homofili, av seksualitet. Og selv om jeg tror at homofili (og andre legninger som ikke kan sammenlignes med homofili engang fordi de er så mye verre) er en del av syndefallet, så tror jeg at det er bedre å gjøre en liten synd om det forhindrer at man gjør en stor.
.
Dette står nemlig også i Bibelen. Noen kristne sier at alle synder er like gale, men da mener jeg helt bestemt at de har misforstått. De kritiserer meg gjerne for å bagatellisere enkelte synder og det er forståelig, men vi må se på realitetene her. I forhold til renselsen som Jesus gjør av oss, er hver minste flekk synd, og i den forstand er synd synd. Som en flekk vi ikke kan få bort, og det eneste som hjelper er Jesus (ok DET hørtes veldig kommersielt ut men ok ;P )Men det er klart at Gud ser til våre motiver. Min egen fornuft som Gud har gitt meg forteller meg dette, men også Bibelen..for den sier som jeg skrev isted, at det er bedre (eller mindre galt om du vil) å gjøre en liten synd om det forhindrer at du gjør en stor. Så da kommer vi til en interresant problemstilling: Ut fra kristen etikk, er det verst å ta sitt liv, verst å "hore" rundt med flere kvinner og/eller menn, eller verst å leve i et forpliktende forhold med en samme kjønn? For min del sier svaret seg selv. Og av den grunnen er jeg glad for partnerskapsloven. En homofil som ikke får leve ut sitt liv med den mannen han har sterke følelser for, kan ende opp med å "hore" rundt, eller kanskje selvmord..kanskje jeg setter det på spissen, men du tar poenget mitt her..det sier seg selv at det da er best for ham å leve med en mann i et forpliktende forhold.
.
Du skriver at du trodde homofili var helt naturlig helt til noen sa det var feil..det gjør meg trist og det bringer oss helt til kjernen av det vi egentlig snakker om her. Jeg påstår altså at homofili er feil i den forstand at det ikke var ment hovedsakelig fra Guds side. Det er mitt utgangspunkt, og det er et utgangspunkt jeg stadig må vende tilbake til. På grunn av en forstyrrelse som oppstod i skapelsen eller utviklingen, oppstod et syndefall som gjorde at vår verden kom i ubalanse.(historien om Adam og Eva. Noen mener den skal tolkes bokstavelig, andre mener den skal tolkes mer symbolsk. Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal tolke den sånn sett, men det er igrunn ikke så ekstremt viktig..dog spennende å fundere over). Nå da forholdene er som de er må vi ta konsekvensene av dette, både praktisk og teoretisk. Da kan man ikke skyve forskningsresultater under teppet, spesielt ikke i en så delikat sak som homofili er. Og dette faktum er det klart at både kristne og/eller homofile må erkjenne. Vi velger vår egen vei her i livet. Ja er det noe kristendommen virkelig erkjenner så er det akkurat respekten for det frie valg.
.
Du skriver: "Vi vet at mennesker "synder" - men vi vet sjelden HELE historien bak."
Nettopp! Jeg intervjuet nylig en amerikansk kristen dame for avisen Dagen. HUn har viet livt sitt til å hjelpe prostituerte å komme ut av det livet de lever. Hun sa at en del kristne ikke ikke ville snakke om prostitusjon fordi det er så mørkt og er forbundet med sex. Det syntes jeg var kjempesørgelig, men hun prøver altså å sette problemet på dagsorden og reiser rundt til menigheter overalt for å gjøre en forskjell. Det er virkelig beundringsverdig. Her tar hun opp- til fleres overraskelske kanskje- at det å bli prostituert er et valg som ikke er helt fritt i ordets rette forstand (hvilket valg er helt fritt egentlig? Det blir jo farget av fortid og tidligere hendelser)..i den forstand at jenten har blitt trigget i en slik retning takket være en far som har misbrukt, en dårlig kjæreste, lav selvtillit, narkoproblemer,..altså flere faktorer som spiller inn og former dette mennesket. Vi har så lett for å dømme, (også kristne). Og derfor mener jeg at vi skulle lært oss psykologi hele bunten. Det skulle vært et grunnfag i skolen!!(nå kommer politikeren i meg frem her. hehe) for da kunne vi forstått mer hvordan vi selv og mennesker rundt oss fungerer, og forstå bedre forutsetningene for hvordan vi har blitt som vi har blitt!
.
Du skriver: "Jeg er ikke enig med deg selvfølgelig at homofili er unormalt - det er bare litt uvanligere. Jeg er ikke unormal!"
Hehe, dette er jo et emne for seg selv..hva vil det si å være "normal"?Er vi ikke alle unormale i den forstand at vi alle er unike? Og er ikke vi alle normale, i den forstand at vi alle er mennesker? Og om det er egenskaper vi har, eller om det på ulike sett er trekk ved oss som man så lett ikke finner generelt sett hos andre, så kan vel disse kalles unormale uten at vi i hele vår vide person er unormale? Og har vi trekk som er unormale, så burde vi vel bare være stolte av å være unormale, istedenfor å si at "vi er normale". Men hva menes med "normal"? Det er nesten et abstrakt begrep..
.
Du skriver: "Du tenker kanskje at sexen er unormal - er ikke enig i det heller - men så er jo sexen bare en liten del av det å være homo."
For deg som er homofil må da sexen være det mest normale i verden. På samme måte som heterofil sex er helt naturlig for min egen del. Men hvordan måler man hva som er normalt?..Hvis normalen er Jesus og han ikke har hatt sex (noe jeg personlig tror at han absolutt ikke har hatt), da må vel heterofil sex også være "unaturlig"? Men på samme tid så tror jo jeg at Gud skapte mann og kvinne som to seperate kjønn nettopp av den grunn at de skulle lage barn sammen med hans velsignelse. Og i denne sammenheng inngår jo faktisk sex, og ikke noe blomster og bier. Så i den forstand må vel det være det "naturlige"? Og slik jeg ser det, bekreftes bare sistnevnte konklusjon når Jesus lar oss vite at meningen med ekteskapet er å komme nærmere ham. Nå tenker jeg høyt her mens jeg skriver, så ting blir nok litt rotete skrevet. Håper det ikke gjør noe. :P
.
Du skriver: "De som behandler homofile urettferdig mener jo det samme som deg - at vi er unormale og at unormaliteter må ikke aksepteres."
.
Bare fordi de mener at homofili er feil slik som meg, trenger på ingen måte å bety at deres holdninger springer ut fra samme virkelighetsforståelse, samme motiv. De rakker ned på homofile. De ser ikke på dem som ofre for noe syndefall. Dette er mennesker som ikke har forstått syndefallet, og heller ikke mennesket. Dette er mennesker som ikke har tatt til seg det Gud sier om at den som hater sin bror hater også Gud. "For hvordan kan han elske sin Gud som han ikke har sett, om han hater sin egen bror som han HAR sett?" (skrev det nok ikke ordrett riktig men du tar poenget mitt)
.
Du skriver: "Ingen som er homofil har valgt det selv, det må vi være enig om sant?"
.
Selvfølgelig er vi enige om det. Det skjer ikke slik at en fyr plutselig våkner opp en dag og sier: "nei steike meg heller. No ska eg bli homo", hehe..jeg tror nok ikke det er slik det fungerer. Dette er et dypt emne..og det er fullstendig absurd å angripe mennesker for følelser de ikke kan noe for. Og det er også absurd å angripe dem for å bruke disse følelsene i praksis (altså utøve homoseksualitet) når de gjør det av fri vilje med hverandre. Vi snakker tross alt ikke her om overgrep a la pedofili. Derfor er det sørgelig når kristne sammenligner homofili og pedofili, med mål om å gi uttrykk for at de begge skulle være like eller tilnærmet like ille! Det er virkelig patetisk, og det forunrder meg at det finnes så lite intelligente kristne og ekstremister..vi trenger flere intelektuelle krisne på banen som f.eks Morten M i http://norvegicus.blogspot.com/
.
En annen som var genial i sin tid var CS.Lewis. Du kjenner kanskje til han...utrolig dyktig forfatter. Han skrev blant annet Narnia som nylig var på kino.
.
Du skriver at lesber og homser ikke har det som kan binde dere sammen...ekteskapet. Men idag har dere jo partnerskapsordningen.Du sier at homsemiljøene idag er preget av den tiden da homofili var tabu, og at sexpartnere derfor byttes ut oftere. Kanskje det er et godt poeng, men jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal si om det. Hadde vært fint med noen ferske statistikker om det finnes. Uansett tror jeg nok helt klart at du har rett i din påstand om at homofile menn skifter partnere ofte fordi det rett og slett ligger i menns natur å være veldig fokusert på sex- dette kan likegodt gjelde for de homofile som for de heterofile. Jeg vet jo tross alt hvordan dèt er ;P ..undersøkelser har jo kommet frem til de mest flaueste resultateter når det gjelder hvor ofte vi tenker på sex i forhold til jenter.
.
Pastor Torp har jeg faktisk snakket med på telefonen...han hevdet å ha hjulpet flere homofile til å ha blitt reorientert..om det er sant vet jeg ikke. Men uavhengig av det, synes jeg som deg at han har opptrådt forferdelig i media. Å kalle homofili for en kreftsvulst på samfunnet, er ikke akkurat det mest intelekttuelle jeg har hørt fra en pastors munn..jeg har kritisert ham personlig for dette. Dessverre kan jeg ikke styre ham. Jeg kan bare styre meg selv.
.
Du skriver: "Når du blir far så vil du elske ditt barn uansett - det tviler jeg ikke på."
Tusen takk for det =)
.
Du skriver: "Vet ikke om du leste innlegget mitt på kristenblogg om mitt møte med noen homofile ungdommer her en kveld som fortalte om bardommen sin sammen med kristne frievangeliske foreldre. De fortalte grusomme historier om tungetaler ved middagsbordet når de hadde besøk av kamerater og med det resultat at de ble mobbet på skolen. Om tvang om å gå på bedehus. Om riset bak døren. Om hvordan de ble "utestengt" fra familie når de sto frem som homofil. Familiebånd som ble kuttet nesten helt av men som må stille opp noen ganger for å beholde æren til foreldrene - selvfølgelig uten å nevne ordet homofil. Ganske triste historier."
.
Jeg vil går lengre enn deg..jeg vil si at det er fullstendig tragiske historier..sånne firkantete egoistiske reliøse mennesker skulle ikke hatt rett til å være foreldre etter min mening. Jeg begriper ikke at de kan sitte der å si de setter Jesus høyt, og så driter de loddrett i barna sine på den måten. Du aner ikke hvor provosert det gjør meg!
.
Du skriver: "Ingen barn jeg har møtt stiller spørsmål ved at jeg er homofil - for dem er det kun viktig om jeg er snill eller slem. Vi har masse å lære av barn."
.
Det er da ikke for ingenting at Jesus sier at vi skal være som barn..? =)
.
Du skriver: "Tror det er få homofile som i dag går og mener at deres legning er det mest normale kjønnslivet i verden. Vi vet at vi er en minoritet - men en minoritet består av mennesker like fullt."
.
Der går du inn på begrepet "normalt" igjen med med en litt annen konklusjon.(og som jeg filosoferte litt over litt lengre oppe i kommentaren) Som sagt, hva er normalt? Det er en diskusjon for seg selv, det =P
.
Du skriver:"Vet du? Når leste du sist at en åpen homofil har voldtatt noen? Bare kom til å tenke på det. Kan faktisk ikke huske å ha lest om det. Lesber har jeg iallefall ikke lest om."
.
Mange pedofile menn foretrekker unge GUTTER..
.
Du skriver: "MANGE kristne hadde hatt godt av å møte homofile og bli kjent med de.
Kristne som ikke ser forskjell på pedofili og homofili feks.., der det ene handler om overgrep og det andre handler om frivillig kjærlighet."
.
Helt enig som skrevet tidligere.
.
Du skriver: " Snakket med en på en blogg en gang som mente at vi burde møtes så kunne jeg få snakke om hva jeg ville... ???? Selvfølgelig ville jeg snakke om hva jeg ville!!"
.
Akkurat der forstod jeg ikke helt hva du mente..kan du utdype?..
.
Du skriver: "Vi kommer ingen vei uten å snakke sammen og være åpne mot hverandre og ikke dømme. Å dømme er det farligste som er. Her tror jeg mange kristne har mye å lære. Ganske rart å si egentlig. Jeg har vært så naiv mange ganger før jeg oppsøkte kristne blogger og trodd at kristne nesten bare var gode. Jeg har sett og lært at slik er det ikke. Av den grunn blir en Gud fremmed for meg."
.
Det gjør meg nok en gang trist...at du tar avstand til tanken om Gud, fordi troende fordømmer. Som jeg har sagt tidligere til deg..om homofili-saken er for hard å svelge for deg for de kristne du treffer, så bli kjent med noen kristne som mener at homofili ikke er synd...?
Jeg vet ikke hva slags inntrykk du har av meg da, men håper at det er noenlunde okei i det minste. Jeg tolker gjerne ordet "dømme" annerledes enn det du gjør, fordi jeg mener at en må være bevisst på hva som er feil og synd, uten at en skal automatisk tro at det er mulig å begripe hvordan andre mennesker med andre laster enn en selv har det. Laster har vi jo alle...noen omfavner sine laster, fordi de ikke vet bedre. For noen føles lastene til og med godt. Hva gjør man da som kristen? Angriper man? Sier man sin mening? Gir man av seg selv, eller gjemmer man seg vekk? Jeg prøver å være ærlig og ydmyk. Ikke vet jeg hva slags inntrykk du får av meg men om det er nevneverdig negativt så beklager jeg for det. Jeg ønsker deg bare alt godt og setter pris på å få skrive med deg.
.
Og jeg vet at Jesus elsker deg like sterkt som han elsker meg.
.
Martin

Kjell Morten sa...

Hei Martin ;-)
Har jobbet en del med denne bloggen i det siste og til det trengs mye kaffe og derfor fikk ikke jeg heller sove i natt - derfor så raskt svar!

Jeg liker best¨å skrive på min egen blogg og her kan jo folk se at jeg ikke bare er den "bitre sinna mannen" fra kristenblogg også ;-) Jeg startet jo min "bloggkarriære" på Torp sin blogg og der gikk jeg fra anonym til "skien" og til jeg opprettet min egen blogg. Pga mye ubehageligheter fra konservative kristne valgte jeg å gå tilbake til anonym igjen. Vel og etter det har jo historien gjentatt seg og bloggen min er blitt litt mere oppdatert. Håper det går litt bedre denne gang.

Ja det forundrer meg jo litt at du kan både fordømme homofili og samtidig være åpen og positiv ovenfor meg. Det er nok ikke en vekker for meg, heller betyr det at jeg ikke forstår hvordan det går an. Det minner meg litt om dette med å elske synderen og hate synden, noe som ikke akkurat gjør meg noe klokere. Den som elsker meg kan jo ikke elske meg uten at de også elsker den jeg er og det livet jeg lever. Og livet jeg lever er ikke bare homofilt. Vel, hva er det egentlig?

Vil jo helst ha en normal diskusjon med folk men når folk på kristenblogg mener at jeg med mitt liv bare bidrar med sorg, død og fordervelse så klarer jeg rett og slett ikke svare normalt tilbake. Det er så meningsløst at noen kan si noe sånnt til andre mennesker og når jeg endatil skal høre det fra mennesker som kaller seg "gode" fundamentalistiske kristne, blir jeg bare opprørt og forferdet.

Kanksje er noen født homofil - kanskje er det ting som bidrar til at mennesker blir det. Saken er at ingen er det for morro skyld. Er ikke så opptatt av årsaken jeg. Det er slik det ER og jeg mener at det uansett er viktig at mennesker som ER homofile skal ha samme menneskeverd som alle andre - enten man er født med down syndrom, ADHD eller er såkallt normal (hva nå det er...)

Homofili er et resultat av syndefallet forstår jeg. Vil det også si at alle med "skavanker" er et resultat av syndefallet? Hva er så alternativet hvis det ikke hadde funnet sted et syndefall - en verden full av perfekte mennesker? Hva er perfekt i Guds øyne? Jeg lurer på om dette egentlig er noe å trakte etter. Jeg tenker med gru på om mennesker var født helt like "perfekte".

Mennesker farver min verden. De utfordrer meg og gjør livet mitt spennende. Hva skulle vi snakket om hvis alle var like og alle var like perfekte?

Reorientering: Jeg pleier å skille mellom homofil og homoseksuell. En homofil elsker en av samme kjønn med kropp og sjel. En homoseksuell elsker bare sexen og kan altså være heterofil. Høres sikkert rart ut men dette er faktisk en veldig stor gruppe i "homomiljøet". Jeg tror nok at denne gruppen sliter veldig med sin identitet som du sier og jeg tror nok også at disse kan bli "reorientert" eller at de med hjelp kan finne seg selv. Jeg reagerer dog kraftig på de som kaller det å helbrede, for heller ikke disse menneskene er syke.

Gradering av synd: Selvfølgelig må synd graderes. Å myrde er jo en verre synd enn å banke opp noen. En alkoholiker som sitter på en pub med sine daglige pils og ikke skader noen andre enn kanskje sin egen kropp vil ikke jeg kalle en synder, mens en alkoholiker som mishandler kone og barn og bare sprer uhygge rundt seg er en synder. Å stjele, lyve, være utro osv er synder man velger. Å være homofil er ikke noe man velger - derfor kan jeg heller ikke betrakte homofili som synd. En homofil kan være et bedre menneske enn den mest konservative kristne. Jeg tror mange fundamentalistiske kristne nærmest blir "blinde" for sine egne synder. De tror så blindt på en Bibel skrevet for 2000 år siden at de glemmer å bruke fornuft. Akkurat som de foreldrene som tungetaler foran barnas skolekamerater. De tror åpenbart at det er riktig men så blir det så fryktelig feil. Tenk bare på hvor mange liv som har gått bort og hvor mange lidelser mennesker har vært igjennom pga trosmisbruk.

Jeg tror Gud meget godt vet hva han driver med når han skaper mennesker homofile. Jeg mener at det ikke er vår menneskers oppgave å spørre hvorfor - bare registrere at det er en mening med det. Jeg tror ikke på et helvete. Helvete var et sted hvor forbrytere og syndere ble brent på Bibelsk tid. Altså et sted syndere fikk sin straff - utført av mennesker i den tro at det var viljen til Gud. Du kan lese litt om hva jeg tror Gud er på bloggen min "Hvem/hva er Gud?" Jeg tror alle mennesker og menneskers liv har en mening og at vi er på jorden for å lære og erfare. Dette utvikler oss til bruk - kanskje i et senere liv? Verden utvikler seg hele tiden. Endetid og dommedag har folk snakket om gjennom hele historien. Likeså Jesus tilbakekomst. Har fått presentert datoer opp gjennom hele livet jeg - men det skjer aldri. Det har skremt vettet av meg mange ganger, særlig som barn.

Jehovas vitner har vært på døren min her mange ganger. Utrolig frekk fremgangsmåte for forkynnelse. Jeg har vært så sint mange ganger at jeg har grått. De kommer hit og sier at de er fra jehovas. Jeg spør med en gang om deres syn på homofil. De svarer at de ikke aksepterer homofili og jeg ber dem gå fra tomten min fordi jeg er homofil og hvis de ikke aksepterer meg så aksepterer jeg heller ikke dem. Så kommer den vanlige: vi elsker deg men ikke synden din (livet mitt..) Igjen så undrer jeg. Dere tror på EN Gud men deler dere allikevel inn i sekter eller ulike menigheter. Er ikke dette blasfemi?

Fornuft: Ja som tidligere sagt virker det på meg som at mange kristne mangler fullstendig fornuft. Jeg har mange ganger sagt at jeg kan tro på en Gud og kan trenge å TRO på en Gud. En å gå til og samtale med i gode og dårlige personlige stunder. Jeg kan bare ikke tro på en Bibel skrevet for mange tusen år siden. Hvem i dag kan leve etter den? En ting er de tingene man KAN leve etter og som står der og som kan gjelde i dag som det gjorde den gangen. Eks de 10 bud. Men hva med all utvikling som er skjedd bare siste 100 år? Revolusjoner innen teknologi eks. Bare internet burde jo karakteriseres som "djevelens redskap" men den brukes flittig av kristne. Jeg ville tro at Gud ville være meget skeptisk til utviklingen i at mennesker snakker sammen snart bare gjennom en maskin eller en mobiltelefon - og alt det negative det medfører. Du kan svare eller la vær. Du kan være hvem du vil. Du kan være gammel og late som du er ung, du kan være jente og late som du er gutt. I bloggsamfunn sier du ting gjerne mye skarpere enn det du ville sagt ansikt til ansikt. Ansikt til ansikt er det ikke så lett å lyve - på en blogg eller en chat kan du lyve så mye du vil, og ingen får sjekket sannheter.
Kristne er like egoistiske som alle andre og har hengt seg på dette uansett alt det negative og "ugudelige" fordi det gagner dem selv, mens det skader en hel rekke andre.

Sex er en gave gitt oss og som vi som mennesker må bruke for det det er verdt. Sex skal være godt og det skal være frivillig mellom de to partene. Hva hver enkelt mener er godt er en ting de to imellom. Sex er også en nødvendighet for å lage barn og til det trengs det en mann og en kvinne. Her skjønner jeg også at de kristne strides - for de fleste i dag bruker vel sex i flere anledninger enn bare å lage barn. Er prevensjon galt/ikke galt? Sex før ekteskap? Onani? vel, mange spørsmål og et stort emne for kristne. For meg kan ikke sex bli galt noen gang så lenge det er frivillig. Det er en glede som gir begge parter noe. Misbruk gjør ikke det. Overgrep gjør ikke det. Voldtekt gjør ikke det.

Hva er et ekteskap? Du sier det er for å komme nærmere Jesus. Vel, da er det bare ekteskap med velsignelse i en kirke som gjelder. Hva er da alle andre "ekteskap"? Er gifteringen et hedningesymbol? eller er det et tegn på en evig kjærlighet til hverandre? Jeg tror at det å elske noen er det viktigste. Det å dele livet med noen. Det å dele sorger og gleder. Jobbe sammen som team. Barn er resultatet på kjærlighet. De som er gift med velsignelse i Kirken og allikevel ikke får barn har da ikke mindre kjærlighet til hverandre? Jeg som homofil har også et behov for å tilhøre noen på like linje og med samme behov som heterofile. Jeg vil også gi min arv til noen enten det er materielle ting eller det er oppdragelse av et barn. Jeg har masse kjærlighet å gi både en mann og et barn. I en adopsjonsprosess ville jeg nesten påstå at det er enda mer gjennomtenkt og ønskelig å få et barn enn det man ofte ser i dag med heterofile par som stadig utsettes for "ulykker" og som får uplanlagte barn og som gjerne forstyrrer en ellers godt planlagt karriære. Det er ingen menneskerett å få barn. Men barn fortjener å bli elsket - av noen. Som sagt før: det er ikke barna som har fordommer, de er skapt av voksne. Barn er bare opptatt av å bli elsket og ha noe trygt og godt. Jeg kjenner flere barn med homofile foreldre. Fantastiske barn, åpne og fordomsfrie barn og meget sympatiske.

Tror jeg må ta en pause.. Svarer resten senere. Ser at solen skinner og det er ikke hverdagskost denne sommeren ;-) Skriver nok mer senere i kveld jeg.

Ps. Har et godt inntrykk av deg og jeg har aldri imot mennesker som synes homofili er rart eller vanskelig. Da er det bra at folk spør meg og blir kjent med meg eller andre homofile.

Gode samtaler er viktige!

Kjell Morten sa...

forts: Til Martin

Om urettferdig behandling av homofile: Det er flere enn kristne som disser homofile. Homofober finnes vel i alle lag av folket. Dog leste jeg et sted at fremmedfrykt og homofobi forekommer mest blant de som har minst utdannelse og gjerne i små byer og tettsteder.

Jeg kunne fortalt mang en historie om mine opplevelser med homofober. Blant annet er jeg den eneste i Norge som har blitt slått ned ved inngangsdøren til Politihuset på Grønland i Oslo fordi jeg var homofil. Jeg har blitt sparket og slått og truet på livet og jaget løpende fra puber med flere homofober i hælene. Jeg har fått hagen ødelagt og blomster erstattet med ugress, inngangen sperret med søppel, over en periode på et år ble jeg oppringt hver natt til samme tidspunkt av en anonym innringer,kastet ølflasker i husveggen nesten hver helg og skreket homo, det ble satt ut seriøse rykter om at jeg hadde aids osv osv. Nå skjedde jo dette i hjembygda i en periode før jeg sto ordentlig fram og familien min ikke visste noe om meg. Derfor var det fryktelig vanskelig. Jeg så ingen annen utvei enn å flytte derfra og selge bedriften jeg hadde. Det hører med til dette at veldig mange har i ettertid bedt meg personlig om unnskyldning for alt jeg ble utsatt for. Det er godt å kjenne på.

Jeg har jo vært så naiv jeg, så i min ungdom trodde jeg at kristne mennesker er de som kanskje ville forstå. Der har jeg tatt grundig feil. Det er jo gjerne i vanskelige perioder i livet at man oppsøker en Gud. For å få trøst og få råd eller bare snakke med "noen". Meldte meg inn i Ten-sing også. Den ganger var det iallefall umulig. Vet ikke hvordan det er i dag. Forhåpentligvis bedre...

Torp hevder at han blir kontaktet av minst en til to homofile hver uke og som han samtaler med om reorientering. Dvs at ca 300 homofile skulle oppsøke han i løpet av et år. Jeg tror det er blank løgn! Hvorfor skulle så mange homofile oppsøke en som av hele homoNorge nærmest er hatet eller ansett som en klovn? Torp utgir seg for å være homsenes venn. Til tross for at han og hans kone sitter sammen og har det gøy på Gaysir og leser om alle perversitetene (hans egne ord..) og han høyst sannsynlig da leser hva homofile mener om han tror han at mange ser opp til han.
Beklager men jeg kan ikke engang skrive om han uten at jeg kjenner et enormt hat til den mannen. Jeg tenker bare på alle stygge ord han kommer med og alt han har ødelagt for mennesker som kun gjør den "feilen" at de elsker en annen av samme kjønn.

Du skriver: mange pedofile menn foretrekker unge gutter.
Sikkert men pedofili forekommer nok like mye mot unge jenter.

Jeg har chattet med flere kristne på blogger som er veldig opptatt av å møte meg over en kaffe. En av dem sa i invitasjonen at hvis jeg ville møte han så kunne jeg få snakke om hva jeg ville. Det betyr vel egentlig bare det - og det er helt fantastisk at man i en invitasjon må fremsi noe sånnt. Og jeg garanterer at det helt sikkert er bare av den grunn at jeg er homofil og at han da skulle vise hvor STOR han var som ville møte meg og at jeg kunne snakke om homofile ting. Til og med det liksom! hehe.. Vel, er jo ikke så godt å forstå dette for det er jo nesten for utrolig.

En ting vil jeg aldri forstå. Du sier at jeg bør bli kjent med noen kristne som mener at homofili ikke er synd. Tror de da på samme Gud som deg? Du mener jo at det ER synd. Du kaller deg kristen og det gjør de også - men har dere da samme Gud? Hvordan kan du gi meg det rådet som en "god kristen"? Er det ikke din oppgave å forkynne Guds Ord som du tror på og er ikke det i DITT tilfell at du skal elske synderen men hate synden. Altså elske den homofile men hate livet hans?

Dette gir meg et litt rart inntrykk av deg og andre kristne. Det må virkelig innrømmes. Hvordan kan dere kristne forkynne når dere selv befinner dere på ulike plan - liberal, konservativ, fundamentalistisk? Hvem er best kristen? Går det å være både ærlig og ydmyk?

Men du kan ta det helt med ro. Jeg liker å snakke med de fleste mennesker jeg som har en evne til å utveksle og diskutere og som ikke hele tiden sier det ER, isteden for jeg TROR det er. Jeg vil også berømme deg for at du snakker et språk jeg forstår og ikke snakker i masse bibelske metaforer. Ikke rart den boken kan tolkes i mange retninger.

Det er bra hvis Jesus elsker meg like sterkt som han elsker deg. Jeg tror nemmelig at han elsker deg masse ;-O

Kjell Morten sa...

Ser i ettertid nå at det var altfor sent for hoderegning. 2 homser i uken blir nok bare 100 i løpet av et år, men jeg tror altså ikke på det.

hmmm kanskje jeg var i min egen lille verden der... hehe Så homser dobbelt! vel, noen ganger kan det virke sånn faktisk... ;-O

Martin sa...

Hei Kjell-Morten! =)

Beklager at jeg denne gangen var treig å svare. Du skrev jo et langt svar tilbake, og det ville ikke vært riktig av meg å gitt deg et svar sånn i farten. Jeg hadde ikke villet det heller forresten ;P

Først må jeg bare skrive: (ja før jeg glemmer det): at du er fantastisk produktiv på denne nettsiden! Det er artig. Kommer nok til å lese masse at det du har å komme med her inne! Det håper jeg forresten flere på Kristenblogg tar seg tid til også.

Du skriver: "Ja det forundrer meg jo litt at du kan både fordømme homofili og samtidig være åpen og positiv ovenfor meg. Det er nok ikke en vekker for meg, heller betyr det at jeg ikke forstår hvordan det går an. Det minner meg litt om dette med å elske synderen og hate synden, noe som ikke akkurat gjør meg noe klokere. Den som elsker meg kan jo ikke elske meg uten at de også elsker den jeg er og det livet jeg lever. Og livet jeg lever er ikke bare homofilt. Vel, hva er det egentlig?"

Ikke tro at jeg sammenligner deg med en alkoholiker..men ville det vært så rart at en kristen kunne elske en alkoholiker på samme tid som han ikke mente at det å slå seg på flasken hele veien var det riktige?..ja, det finnes mange eksempler å komme med på at er helt logisk å bry seg om noen på samme tid som en tar avstand fra noe av det de holder på med.det trenger overhodet ikke å bety at en ser ned på dem av den grunn..ikke sant? Bare se på ditt eget liv og vennene dine..eller folk i familien.

Du skriver:"Vil jo helst ha en normal diskusjon med folk men når folk på kristenblogg mener at jeg med mitt liv bare bidrar med sorg, død og fordervelse så klarer jeg rett og slett ikke svare normalt tilbake. Det er så meningsløst at noen kan si noe sånnt til andre mennesker og når jeg endatil skal høre det fra mennesker som kaller seg "gode" fundamentalistiske kristne, blir jeg bare opprørt og forferdet."

Ja, jeg merker at det er en arroganse og enkelhet for å si det rett ut hos flere kristne du har skrevet med..Arild Holta fikk jeg spesielt det inntrykket av, da han introduserte det lite sjarmerende ordet "homsing"...Jeg tror på ingen måte at du driver med død og fordervelse..herlighet det er jo helt sinnsyke påstander og det er kun ekstremister som sier noe sånt. Jeg tror Gud kan virke i deg like sterkt, og kanskje sterkere, enn i den mest fundamentalistiske kristne. (hvordan definerer man fundamentalist egentlig? Noen vil vel mene at JEG er det ..men men)

Du skriver:"Kanksje er noen født homofil - kanskje er det ting som bidrar til at mennesker blir det. Saken er at ingen er det for morro skyld. Er ikke så opptatt av årsaken jeg. Det er slik det ER og jeg mener at det uansett er viktig at mennesker som ER homofile skal ha samme menneskeverd som alle andre - enten man er født med down syndrom, ADHD eller er såkallt normal (hva nå det er...)"

Ja, selvsagt er jeg helt enig i det..jeg var nok mer firkantet til homofili og homofile i begynnelsen men har etterhvert forstått hvor komplisert emnet er. Folk MÅ akseptere homofiles valg uavhengig av hva de mener om homofilien, ekteskapets stilling og også adopsjon. Jeg mener fortsatt det jeg har skrevet om ekteskapet (kan selvsagt endre mening senere), men når det gjelder adopsjon er jeg svært usikker..jeg trenger mer info om forskning osv før jeg finner frem til et bestemt svar på dette området. Det er imidlertid interresant å merke seg at Frankrike gjorde en svært omfattende undersøkelse på emnene før det ble snakk om å innføre kjønnsnøytralt ekteskap. (Frankrike er jo som du vet et av de mest sekulærliberale landene i verden)..og de kom frem til at for barnets skyld burde man ikke innføre dette.

Du skriver: "Homofili er et resultat av syndefallet forstår jeg. Vil det også si at alle med "skavanker" er et resultat av syndefallet?"
Selvsagt..det er ikke sånn at noen er syndere og andre er ikke. Alle er syndere. Kongen, paven, Gandhi, mor Teresa, jomfru Maria, Olav den heilage, Johnny Cash, Sputnik, Cowboy-Laila..you name it! Så er det selvsagt forskjellige områder vi er "gale" på..noen utvikler en sterk form for avhengighet av masse penger..andre blir grådig opptatt av sex, andre igjen lyger masse..noen har en fin blanding av disse igjen. De verste syndene er selvsagt de som skader andre. Men jeg tror helt bestem at alle synder skader oss også..selv om vi ikke alltid tror dette selv. I Bibelen står det at synd avler synd eller noe sånt...med det menes det at det er lett å over til flere andre synder om man først tar lett på en av dem.Det betyr selvsagt ikke at man automatisk ender opp som drapsmann om man stjeler en tyggis...eller bankraner om man praktiserer homofili. Jeg mener, alvorlig talt; det er ikke slik det fungerer. Jeg tror det dypest sett handler om å motarbeide kjærligheten. Og kjærligheten kommer tross alt fra Gud. Det er etter mitt syn den eneste kjærligheten som dypest sett finnes. For vår kjærlighet til andre mennesker er preget av begrensninger. Det er ikke hans kjærlighet til oss.

Du skriver videre: "Hva er så alternativet hvis det ikke hadde funnet sted et syndefall - en verden full av perfekte mennesker? Hva er perfekt i Guds øyne? Jeg lurer på om dette egentlig er noe å trakte etter. Jeg tenker med gru på om mennesker var født helt like "perfekte"."Mennesker farver min verden. De utfordrer meg og gjør livet mitt spennende. Hva skulle vi snakket om hvis alle var like og alle var like perfekte?"

Jeg tror at hvert eneste menneske er skapt unikt og særegent..jeg tror ikke meg og tolker syndfri på samme måte..du legger i det at man må være perfekt a la a4-menneske..men jeg tolker det som at alt og alle er i harmoni med hverandre, med Gud, og selvsagt også seg selv. Men vi har blitt skapt forskjellig og har forskjellige evner som Gud ønsker å gi oss..noen har fått musikalske evner, andre kunsneriske, noen igjen er naturlig svært sterke..noen er naturlig veldig omsorgsfulle...han har gitt oss så mange styrker som vi kan forbedre og omfavne eller gå vekk fra. Bibelen selv sier jo at Satan var den vakreste og godeste engelen Gud hadde..VAR vel å merke.
Jeg tror vi vil ha våre særegenheter også når vi også har kommet forbi den fysiske tilværelsen.
Du skriver: "Reorientering: Jeg pleier å skille mellom homofil og homoseksuell. En homofil elsker en av samme kjønn med kropp og sjel. En homoseksuell elsker bare sexen og kan altså være heterofil. Høres sikkert rart ut men dette er faktisk en veldig stor gruppe i "homomiljøet". Jeg tror nok at denne gruppen sliter veldig med sin identitet som du sier og jeg tror nok også at disse kan bli "reorientert" eller at de med hjelp kan finne seg selv. Jeg reagerer dog kraftig på de som kaller det å helbrede, for heller ikke disse menneskene er syke."

Interresant at du mener noen kan gå mot en reorientering. Jeg tror også - og som Nicolas påviser - på grader av homofili og seksualitet. Homofile og homoseksuelle...interresant og tankeverdig. Definitivt noe en skulle tatt opp på Kristenblogg..synd du ikke er kristen for da kunne du skrevet om det der. (Men synd du ikke er kristen uansett synes jeg da hehe. Men...Bibelen sier at igjen står disse tre; tro håp og kjærlighet. Så jeg tror at om du setter kjærligheten høyt i livet ditt så vil Gud selvsagt verdsette dette og kanskje la deg se Jesus. Jeg som kristen trenger ikke nødvendivis å havne på rett sted..Jeg vender meg for mye vekk i enkelte spørsmål..selv om jeg vet at det ikke er bra for meg.)

Du skriver: "En homofil kan være et bedre menneske enn den mest konservative kristne. Jeg tror mange fundamentalistiske kristne nærmest blir "blinde" for sine egne synder. De tror så blindt på en Bibel skrevet for 2000 år siden at de glemmer å bruke fornuft."

Som sagt, helt enig..og det er ironisk at kristne glemmer at den Hellige Ånd også skal gi oss visdom..ikke bare Bibelen. Bibelen er nok inspirert av Guds ord, men den kan misforstås og den sier ikke ALT. Den forteller om frelsen, det gode budskapet..ikke alt om sex...eller om hvordan man skal tilberede mat eller vitenskap. Hehe

Du skriver: "Jeg tror Gud meget godt vet hva han driver med når han skaper mennesker homofile."
Vel, nå var det ikke slik at han skapte oss homofile etter mitt syn. Det hendte som en følge av at vi vendte oss bort fra ham..som svært mange andre ting selvsagt. Hvis et menneske peker på at dette er en kjennsgjerning (og det faktisk ER det også) så er det jo ikke å fordømme mennesker med homofile følelser eller lyster. Men går man videre enn dette utgangspunktet så er det lett å gå for langt i å si sin mening, og fortelle andre hva de skal gjøre eller ikke gjøre..da går man over i hovmod og arroganse. Det er jo akkurat derfor jeg skrev at det er et utgangspunkt jeg som kristen må tilbake til..jeg vet ikke alt. Og det er kanskje like greit. Jeg synder gjerne mye mer enn deg, jeg er kanskje et dårligere menneske enn deg..jeg vet ihvertfall at vi begge to er syndere..og når man forstår dette (ihverfall sånn noenlunde) så forstår man også hvor fantastisk Gud er som ofret sønnen sin for oss..det var jo opprinnelig vi som ofret til ham. Men ved å gjøre en slik handling viste han en enorm nåde ovenfor stakkarslige, patetiske oss. For vi mennesker er virkelig patetiske. Det er jo bare å se på all krigen som har blitt utkjempet blant oss, alle fordommene, voldtekter, drap, ran, baksnakking, løgn, løsaktig sex..vi er forkastelige. Hehe..nå høres det jo ut som jeg har et veldig negativt menneskesyn.men deg har jeg ikke. Jeg har igrunn for vane å se det positive i andre..jeg er faktisk litt naiv av og til..men det er frustrerende når man har venner som ikke tenker det samme tilbake..folk som fokuserer på det negative i andre mennesker..det sier litt om dem. Men nå forenkler jeg...jeg ser også av til veldig negativt på noen få mennesker..det er lett å glemme, lett å bli hovmodig igjen..sånn er det å være menneske..Men bare fordi det er naturlig, er ikke en unnskyldning for at det er greit..

Du skriver: "Helvete var et sted hvor forbrytere og syndere ble brent på Bibelsk tid. Altså et sted syndere fikk sin straff - utført av mennesker i den tro at det var viljen til Gud. Du kan lese litt om hva jeg tror Gud er på bloggen min "Hvem/hva er Gud?" Jeg tror alle mennesker og menneskers liv har en mening og at vi er på jorden for å lære og erfare. Dette utvikler oss til bruk - kanskje i et senere liv? Verden utvikler seg hele tiden. Endetid og dommedag har folk snakket om gjennom hele historien. Likeså Jesus tilbakekomst. Har fått presentert datoer opp gjennom hele livet jeg - men det skjer aldri. Det har skremt vettet av meg mange ganger, særlig som barn."

Jeg ble også vettskremt om dette med dommedag da jeg først ble kristen for et par år siden...det var det første jeg leste om i Johannes Åpenbaring! Det første!! hehe..årsaken var enkel..det virket mest spennende..Jeg er også skeptisk til alle mulige teorier om når dommedag skal bli..men det er interresant å se at en eldgammel 2000 år profeti har blitt oppfyllt som står i Johannes Åpenbaring..profetien om Israels gjenopprettelse..det er ganske fantastisk. Jeg tror også det er en mening med alles liv..men jeg tror ikke at vi skal leve videre igjen igjen i liv etter liv..Jeg tror dessverre ikke det er så fint..Jeg tror vi velger hvilken vei vi skal gå allerede i dette livet. Jesus sier: "Det dere binder på jorden skal dere også binde i Himmelen." Det vi binder her, skal vi binde i det åndelige..dette er tankeverdig. Jeg tenker for lite over det selv.

Du skriver: "Jehovas vitner har vært på døren min her mange ganger. Utrolig frekk fremgangsmåte for forkynnelse. Jeg har vært så sint mange ganger at jeg har grått. De kommer hit og sier at de er fra jehovas. Jeg spør med en gang om deres syn på homofil. De svarer at de ikke aksepterer homofili og jeg ber dem gå fra tomten min fordi jeg er homofil og hvis de ikke aksepterer meg så aksepterer jeg heller ikke dem. Så kommer den vanlige: vi elsker deg men ikke synden din (livet mitt..) Igjen så undrer jeg. Dere tror på EN Gud men deler dere allikevel inn i sekter eller ulike menigheter. Er ikke dette blasfemi?"

Du forenkler litt. Du har jo et valg å ikke leve som en homofil...MEN om du så hadde villet leve singel, så hadde det gjerne vært for tøft. Jeg kan bare tenke på meg selv..jeg er også opptatt av å finne den rette, og jeg ville opplevd det som svært tøft om jeg ikke hadde mulighet til noe slikt..så kristne som sier til homofile at "hvis du skal gå i vår menighet, så må du legge fra deg din homoseksuelle livsstil"..det kan jeg skjønne er veldig vanskelig. Derfor mener jeg at en homofil kristen faktisk selv må være villig til gi fra seg et slikt liv, om han ønsker å gå i en slik menighet..om han er åpen for det vil han kanskje kunne bli reorientert også..jeg vet ikke. Hvis ikke kan man jo gå i en menighet der de er mer liberale i homofili-spørsmålet..dette skal jeg komme tilbake til. Når det gjelder teologi og alt mulig sånn..folk tolker forskjellig. De tolker jo det ikke akkurat feil med vilje? Hehe..men jeg vil presisere at kristne generelt virker å være enige om de viktigste tingene da..korsfestelsens betydning og syndefallet osv...

Du skriver: Fornuft: Ja som tidligere sagt virker det på meg som at mange kristne mangler fullstendig fornuft. Jeg har mange ganger sagt at jeg kan tro på en Gud og kan trenge å TRO på en Gud. En å gå til og samtale med i gode og dårlige personlige stunder. Jeg kan bare ikke tro på en Bibel skrevet for mange tusen år siden. Hvem i dag kan leve etter den? En ting er de tingene man KAN leve etter og som står der og som kan gjelde i dag som det gjorde den gangen. Eks de 10 bud. Men hva med all utvikling som er skjedd bare siste 100 år? Revolusjoner innen teknologi eks. Bare internet burde jo karakteriseres som "djevelens redskap" men den brukes flittig av kristne. Jeg ville tro at Gud ville være meget skeptisk til utviklingen i at mennesker snakker sammen snart bare gjennom en maskin eller en mobiltelefon - og alt det negative det medfører. Du kan svare eller la vær. Du kan være hvem du vil. Du kan være gammel og late som du er ung, du kan være jente og late som du er gutt. I bloggsamfunn sier du ting gjerne mye skarpere enn det du ville sagt ansikt til ansikt. Ansikt til ansikt er det ikke så lett å lyve - på en blogg eller en chat kan du lyve så mye du vil, og ingen får sjekket sannheter.
Kristne er like egoistiske som alle andre og har hengt seg på dette uansett alt det negative og "ugudelige" fordi det gagner dem selv, mens det skader en hel rekke andre."

Vel, noen kristne er fantastiske mennesker som hjelper andre..dette gjelder også ikke-kristne..men som jeg skrev tidligere så tror jeg at de som setter omsorg og kjærlighet høyt i livet sitt allerede har en sterk åndelig åpning for Jesus å virke i. Jeg velger å tro på en bibel som må tolkes noe grasalt..jeg har fått åndelig hjelp til å bedre forstå en del av tingene i Bibelen og jo mer jeg forstår, jo mer ser jeg at jeg trenger å lære for å si det rett ut..Når det gjelder teknologi skjønner jeg ikke hva det har med saken å gjøre...det er et tveegget sverd som så mye annet: Det kan brukes til ondt, men også til godt.

Du skriver: "Sex er en gave gitt oss og som vi som mennesker må bruke for det det er verdt. Sex skal være godt og det skal være frivillig mellom de to partene. Hva hver enkelt mener er godt er en ting de to imellom. Sex er også en nødvendighet for å lage barn og til det trengs det en mann og en kvinne. Her skjønner jeg også at de kristne strides - for de fleste i dag bruker vel sex i flere anledninger enn bare å lage barn. Er prevensjon galt/ikke galt? Sex før ekteskap? Onani? vel, mange spørsmål og et stort emne for kristne. For meg kan ikke sex bli galt noen gang så lenge det er frivillig. Det er en glede som gir begge parter noe. Misbruk gjør ikke det. Overgrep gjør ikke det. Voldtekt gjør ikke det."

Ja, det er mye kristne er uenige om..jeg tror det kan være en mening med at vi krangler om så mange ting..det KAN være en test fra Gud..men ikke vet jeg..kanskje det er for å lære oss at i enden er det kjærlighet som teller, uansett hva vi må mene om enkelte ting.Jeg tror at sex med noen vi ikke er ment å være med resten av livet, egentlig er overgrep mot oss selv...jeg tror helt bestemt at det skader oss åndelig. Den Hellige Ånd har selv sagt ifra til meg om dette...altså ikke som i "snakket", men gjort meg oppmerksom på det gjennom min egen samvittighet.

Du skriver: "Hva er et ekteskap? Du sier det er for å komme nærmere Jesus. Vel, da er det bare ekteskap med velsignelse i en kirke som gjelder. Hva er da alle andre "ekteskap"? Er gifteringen et hedningesymbol? eller er det et tegn på en evig kjærlighet til hverandre? Jeg tror at det å elske noen er det viktigste. Det å dele livet med noen. Det å dele sorger og gleder. Jobbe sammen som team. Barn er resultatet på kjærlighet. De som er gift med velsignelse i Kirken og allikevel ikke får barn har da ikke mindre kjærlighet til hverandre? Jeg som homofil har også et behov for å tilhøre noen på like linje og med samme behov som heterofile. Jeg vil også gi min arv til noen enten det er materielle ting eller det er oppdragelse av et barn. Jeg har masse kjærlighet å gi både en mann og et barn. I en adopsjonsprosess ville jeg nesten påstå at det er enda mer gjennomtenkt og ønskelig å få et barn enn det man ofte ser i dag med heterofile par som stadig utsettes for "ulykker" og som får uplanlagte barn og som gjerne forstyrrer en ellers godt planlagt karriære. Det er ingen menneskerett å få barn. Men barn fortjener å bli elsket - av noen. Som sagt før: det er ikke barna som har fordommer, de er skapt av voksne. Barn er bare opptatt av å bli elsket og ha noe trygt og godt. Jeg kjenner flere barn med homofile foreldre. Fantastiske barn, åpne og fordomsfrie barn og meget sympatiske."

Det virker på meg som om du mener at det er en motsetning at ekteskapet er til for kjærligheten, det å få frem det beste i hverandre og det å komme nær Jesus..men det er det da ikke i det hele tatt. Siden Bibelen sier at kjærligheten er størst, tolker jeg dette som at dette er den dypeste veien til Jesus. For å si det enkelt og greit: Jeg tror at kjærlighet mellom medmennesker er essensielt..ALLE mennesker. Men det trenger ikke å bety at alle mennesker skal ha samme type kjærlighet til hverandre..kjærlighet er ikke synonymt med sex. Sex i seg selv kan være skadelig for oss, til og med for de vi kan ha sterke følelser for..det vi burde spørre oss selv, er om det mennesket oppløfter oss og gjør oss til et bedre menneske..om det gjør det, er vi kanskje på vei i noenlunde riktig retning i livene våre?..Ingen mennesker vi omgås kan uansett være perfekte i og med at alle er syndere..Jeg tror Gud dypest sett ser etter motivene våre.
Når det gjelder forskning omkring homofile par og adopsjon, finnes det for lite forskning. Men forskningen er ganske blandet her. I Frankrike f.eks hadde de tenkt å innføre både kjønnsnøytral ekteskapslov og adopsjonsrett for homofile. Det ble satt ned et ekspertutvalg med medlemmer fra alle partiene som kom frem til gjennom undersøkelser gjort i Frankrike, at det var best for barnet å ha det slik det er idag. Jeg skulle mer enn gjerne lest den rapporten, men den er jo selvsagt på fransk.. =S

Du skriver: "Har et godt inntrykk av deg og jeg har aldri imot mennesker som synes homofili er rart eller vanskelig. Da er det bra at folk spør meg og blir kjent med meg eller andre homofile."

Takk! =)
Ja, det er sunt å snakke ut om disse tingene tror jeg..selv om det kan være ubehagelig. Men viktig som du sier!

Du skriver: "Dog leste jeg et sted at fremmedfrykt og homofobi forekommer mest blant de som har minst utdannelse og gjerne i små byer og tettsteder."

Ja, det var jo ikke noe sjokk. Men isåfall er Saudi-Arabia et ganske heftig unntak..

Du skriver: "Jeg kunne fortalt mang en historie om mine opplevelser med homofober. Blant annet er jeg den eneste i Norge som har blitt slått ned ved inngangsdøren til Politihuset på Grønland i Oslo fordi jeg var homofil. Jeg har blitt sparket og slått og truet på livet og jaget løpende fra puber med flere homofober i hælene. Jeg har fått hagen ødelagt og blomster erstattet med ugress, inngangen sperret med søppel, over en periode på et år ble jeg oppringt hver natt til samme tidspunkt av en anonym innringer,kastet ølflasker i husveggen nesten hver helg og skreket homo, det ble satt ut seriøse rykter om at jeg hadde aids osv osv. Nå skjedde jo dette i hjembygda i en periode før jeg sto ordentlig fram og familien min ikke visste noe om meg. Derfor var det fryktelig vanskelig. Jeg så ingen annen utvei enn å flytte derfra og selge bedriften jeg hadde."

GAAAAAaaaaahh!!! Hva er det som feiler folk? Herlighet, jeg vet ikke hva jeg skal si til sånt..er godt å høre at du fikk støtte fra flere i ettertid vel å merke..og unnskyldninger.

Du skriver: "Jeg har jo vært så naiv jeg, så i min ungdom trodde jeg at kristne mennesker er de som kanskje ville forstå. Der har jeg tatt grundig feil."
Ja, det er nok ikke slik at bare reflektere mennesker blir kristne...jeg får lyst å skrive at "av og til skulle jeg ønske det", men det er stygt skrevet ;P
Jeg ønsker alle skal finne Jesus..og jeg tror de finner ham i ydmykhet og kjærlighet...Mennesker som håner andre mennesker, som tenker ondt om dem, er ikke gode mennesker..uansett hva de kaller seg. Å være kristen går ikke ut på å skrive en bok om katekisme, ritualer, bla bla bla..
det går fremfor alt ut på å strebe etter å være god.

Når det gjelder Torp vet jeg ikke hva jeg skal si..kanskje han hjelper tidligere homofile og at det faktisk fungerer for dem..jeg vet jo ikke noe om dette. MEN det jeg vet er at han har feilet...han har vært en av dem som støter mange vekk fra Kristendommen. Jeg synes ikke det er gale at han sier at homofili ikke var Guds opprinnelige mening med mennesket..Men å si at "homofili er en kreftbyll som for forpester samfunnet"...vel, det blir etter mitt syn noe ganske annet. Han er IKKE flink med ord...og en del av de tingene han har skrevet gjør at jeg blir litt frustrert..men han har gode og negative sider akkurat som oss. Det hjelper ikke for deg å hate ham tror jeg..Be heller til Jesus om at han skal prege ham og gi ham visdom =)

Du skriver: "Du skriver: mange pedofile menn foretrekker unge gutter.
Sikkert men pedofili forekommer nok like mye mot unge jenter."

..Det var ikke poenget mitt at mange pedofile er homofile...poenget mitt var at du skrev: "Vi voldtar ikke barn"...jo, noen av "dere" gjorde det. Akkurat som noen av "oss" heterofile..Hehe. "Dere", "vi"...så mange ganger vi setter hverandre inn i grupper. Gud setter oss ikke inn i grupper på den måten tror jeg.

Du skriver: "Jeg har chattet med flere kristne på blogger som er veldig opptatt av å møte meg over en kaffe. En av dem sa i invitasjonen at hvis jeg ville møte han så kunne jeg få snakke om hva jeg ville. Det betyr vel egentlig bare det - og det er helt fantastisk at man i en invitasjon må fremsi noe sånnt. Og jeg garanterer at det helt sikkert er bare av den grunn at jeg er homofil og at han da skulle vise hvor STOR han var som ville møte meg og at jeg kunne snakke om homofile ting. Til og med det liksom! hehe.. Vel, er jo ikke så godt å forstå dette for det er jo nesten for utrolig."

Jeg forstår veldig godt hva du mener..men du kan faktisk ha misforstått fyren, tenker jeg da. Det er ikke sikkert han mente det på den måten..Jeg husker at det var en fyr som gjorde narr av meg på en nettside også en gang fordi jeg skrev at jeg var opptatt av dialog mellom kristne og homofile, på samme tid som jeg mente at kristne måtte ta utgangspunkt i at homofili var en del av syndefallet..han mente også at jeg prøvde å virke "større" enn jeg var..vel jeg skrev nøyaktig hva jeg mente jeg..så får folk tolke meg som akkurat det de ønsker jeg skal være i deres bilde..Det er bare Gud som vet hvem jeg er, og det er bare Gud som vet hvem du er. Vi er så begrenset, og det er nok kanskje det flaueste av alt med oss mennesker.

Du skriver: "En ting vil jeg aldri forstå. Du sier at jeg bør bli kjent med noen kristne som mener at homofili ikke er synd. Tror de da på samme Gud som deg? Du mener jo at det ER synd. Du kaller deg kristen og det gjør de også - men har dere da samme Gud? Hvordan kan du gi meg det rådet som en "god kristen"? Er det ikke din oppgave å forkynne Guds Ord som du tror på og er ikke det i DITT tilfell at du skal elske synderen men hate synden. Altså elske den homofile men hate livet hans?"

Nok en gang...hele livet ditt er ikke homofili på samme måte som mitt liv ikke er heterofili. Men..når det gjelder dette med om jeg og homo-liberale kristne tror på samme Gud..hvis vi har samme utgangspunktet..altså samme oppfatning av korsfestelsen og syndefall..og også er mennesker som setter kjærlighet og godhet høyt, hvordan kan vi da IKKE alle være kristne? Andre syndsbegreper..som onani..eller nedlasting av musikk fra nettet..skal ikke de også skille oss isåfall?..Nei, jeg mener helt bestemt at vi har samme Gud. Gud kan virke gjennom forskjellige mennesker som jeg var inne på tidligere. Det er ikke så sinnsykt viktig at vi har en rett forståelse av alt mulig rart, men at vi setter det gode høyt. Dette er noe gnostikerne og deres etterfølgere (flere innen New Age) har prøvd å fornekte..de vil ha det til at kunnskap og visdom er viktigst av alt..Det er tull. Slikt er meningsløst for et menneske om det ikke har kjærlighet.

Du skriver: "Dette gir meg et litt rart inntrykk av deg og andre kristne. Det må virkelig innrømmes. Hvordan kan dere kristne forkynne når dere selv befinner dere på ulike plan - liberal, konservativ, fundamentalistisk? Hvem er best kristen? Går det å være både ærlig og ydmyk?"

Ja, jeg tror det går an å være ærlig og ydmyk på samme tid...Hvem som er best kristen? Ikke vet jeg..

Du skriver: "Men du kan ta det helt med ro. Jeg liker å snakke med de fleste mennesker jeg som har en evne til å utveksle og diskutere og som ikke hele tiden sier det ER, isteden for jeg TROR det er. Jeg vil også berømme deg for at du snakker et språk jeg forstår og ikke snakker i masse bibelske metaforer. Ikke rart den boken kan tolkes i mange retninger."

Nei sant det..takk for det. Jeg vil forresten høre hva du mener om det nyeste innlegget mitt? Om debatten om "dissing av Kristenblogg"-debatten og alt det der..Skriv noe i kommentarfeltet der da? =)

Du skriver: "Det er bra hvis Jesus elsker meg like sterkt som han elsker deg. Jeg tror nemmelig at han elsker deg masse ;-O"

Hehe,..tror du på ham selv? jeg sier ihvertfall tusen hjertelig takk for det =)

Du skriver: "hmmm kanskje jeg var i min egen lille verden der... hehe Så homser dobbelt! vel, noen ganger kan det virke sånn faktisk... ;-O"
Hehe..

Martin sa...

Kan du forresten kommentere denne pls? =D
http://martindrange.abcblogg.no/1185235680_gi_meg_tilbakemelding.html