lørdag 8. september 2007

EN BLOGG - HAR DEN MAKT?

redigert 9.september

Ja definitivt! En blogg kan ha veldig mye makt. Det har vel mange sett de siste dager. Jeg tenker på Kristenblogg.no artikkel:
Tillitsvalgt i Arbeiderpartiet koser seg når kristne “råtner” i fengsel skrevet av Arild Holta

Denne artikkelen var den som var med på å skape oppmerksomhet rundt Mathias Reither

Arbeiderpartiets styremedlem i Loddefjord Mathias Reither trakk seg torsdag fra sine verv etter at han på en blogg ga uttrykk for at det er bra for kristne misjonær å råtne i fengsel.

«Jeg koser meg hver gang en eller annen fra en karismatisk menighet får råtne litt i fengsel i Midtøsten eller Øst-Asia på grunn av misjonering. Det har de bare godt av», skrev i Mathias Reither på det kristne nettdebattforumet kristenblogg.no.
«Hadde jeg vært kulturminister hadde alle de karismatiske menighetene mistet statsstøtten over natten. Mange ønsker dette, til og med mange i toppsjiktet i partiet», skrev Reither.(http://www.magazinet.no)

Resultatet av disse uttalelsene og denne saken ble at Mathias Reither trakk seg fra sine verv i AP etter at han først ba om unnskyldning for ordene han hadde brukt.

La meg med en gang få si at jeg ikke støtter uttalelsene til Mathias Reither. Men jeg kan heller ikke se bort i fra at kristenblogg og Arild Holta kan ha egne egoistiske motiver for å skape slik oppmerksomhet rundt disse uttalelsene. Arild Holtas motiv kan være å få større oppmerksomhet rundt sin kamp mot, hva han selv kaller "det såkallte barnevernet", og Andreas Hesselberg som driver den private(?)bloggen kristenblogg hadde en mulighet til å få masse gratis omtale av sin blogg.

Jeg må poengtere at kristenblogg selv har formidlet flere grove artikler bl.a om homofili som jeg ikke synes er noe bedre enn uttalelsene til Reither.

her er et par eksempler:
"To ord som ikke passer sammen: «Homofile ekteskap» skrevet av fastupwards.com
http://www.kristenblogg.no/?p=551

her er et par utdrag fra artikkelen:

"Homofili er en slik forvrengning, og Gud lar det ikke være noen tvil om at et homoseksuelt parforhold ikke på noe vis er akseptabelt for ham. Bibelen kaller det en vederstyggelighet i 3Mos 18:22, beleilig plassert mellom ofring av spedbarn til Molok, og sex med dyr. Homofili i seg selv er altså avskyelig for Gud, men dette forkynnes ikke lengre blant de kristne."


Homofili bringer ikke annet enn skam, fordervelse og død.


"Åke Greens preken" gjengitt av "Martinius"
http://www.kristenblogg.no/?p=522

"Genom att legalisera partnerskap mellan män och män och kvinna och kvinna, så kommer det att skapa katastrofer helt enkelt, utan dess like.

Vi ser följderna redan av det här, vi ser det genom AIDS som sprider sig. Nu är inte alla AIDS-smittade homosexuella, men det har uppstått på grund utav detta en gång i tiden. Och sedan kan naturligtvis oskyldiga människor bli smittade av denna hemska sjukdom utan att för den skull ha någonting med det som ligger bakom i detta, vad det gäller homosexualitet."


Bibeln tar upp här och undervisar om dessa abnormiteter. Och sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer till och med att våldta djuren. Inte heller djuren går fria för människans sexuella behov och brand som är tänt i en människa utan till och med det kan man ägna sig åt.


"På grund av dessa synder kommer landet att utspy sina invånare. Det politiska svaret i vårt land på detta är ju vad Paulus säger. De vet vad Gud har bestämt, att alla som lever så förtjänar döden, ändå är det just så de lever, ja än värre
"

Vi har fått lära oss ord som incest, pedofiler och övergrepp på barn. Ord som gör insyn för, som tillhör abnormiteterna.


"Nu vill jag understryka att alla homosexuella är inte pedofiler, och alla homosexuella är inte perversa, men man öppnar ändå porten till förbjudna områden och låter synden få fäste i tankelivet.

Och den som är pedofil i dag började inte som sådan, utan började helt enkelt med att byta sitt umgänge. Det var så det började."


'Låt ingen bedra er', tror du att du kan vara en kristen och vara en homosexuell, då bedrar du dig själv. Du bedrar dig, du lurar dig. Sen om andra säger att det inte är så farligt, utan att Gud är kärleksfull och allt det här. Han är kärleksfull men han är helig och han har sagt att han hatar det här. Och då kan man alltså inte vara en kristen. Den som lever så är inte ett Guds barn och kan inte vara det, och det måste vi säga så (att) folk hör det; 'lura er inte, kära människor! Det är bedrägeri på högsta nivå, om ni tror att ni kan lura er, för djävulen säger, 'du kan vara en kristen och du kan vara god som en kristen och du kan leva så här ändå, du kan vara trogen i partnerskap', det säger själafienden, men Guds ord säger någonting annat; villfarelse som innebär straff, läste vi från romarbrevet.


+ + + +....

Jeg skjønner at en kristen opplever Reihers ord for ufølsomme og onde.
Jeg skjønner alle de homofile som opplever kristenbloggs oppslag som ufølsomme og onde.
Jeg selv reagerte kraftig på disse uttalelsene og har mange ganger forsøkt å formidle og forsvare hva jeg mener på kristenblogg, men har følt at jeg ikke har fått forståelse for dette. Jeg har blitt møtt med "ville valgt andre ord.."
Men forsvinner meningene med ordene om man valgte andre "bedre ord"?

Jeg har bedt deltagere på kristenblogg komme med konkrete eksempler for hvordan min legning homofili eks kan være en "kreftsvulst på samfunnet" eller "bringe død, skam og fordervelse", uten å få noe ordentlig svar.

Pastor Jan Aage Torp har som kjent også på sin blogg, hatt Åke Greens preken som bloggoppslag. http://pastortorp.blogspot.com/2006/10/homoseksualitet-er-en-abnormitet-som.html

Dette førte som kjent til at LLH anmeldte Torp for hans uttalelser, men trakk denne anmeldelsen tilbake LLH trekker anmeldelsen av pastor Torp
- Vi har besluttet å trekke anmeldelsen av pastor Jan-Aage Torp for brudd på straffelovens §135 a - rasismeparagrafen, sier leder Jon Reidar Øyan.

- LLH har kommet til at anmeldelsen og en eventuell påfølgende rettssak vil gi Torp og hans meningsfeller mye oppmerksomhet. Det ønsker vi ikke å bidra til. En slik prosess vil også kunne gi Torp martyrstempel i enkelte miljø. Det vil vi unngå, fortsetter Øyan.
http://www.llh.no/?module=Articles;action=Article.publicOpen;ID=2972

Denne tilbaketrekkingen har jeg full forståelse for. Uttalesene og meningene mange fundamentalistiske kristne kommer med er ekstremt grove, diskriminerende, selvgode, urettferdige og meningsløse. Men jo mer slike uttalelser og artikler får oppmerksomhet, jo mer grums virvles opp, jo mer oppmerksomhet får artikkelskriverne.
Og ofte tror jeg at det er nettopp det EKSTREME som bevisst brukes for å få nettopp oppmerksomhet. Jan Aage Torp har selv innrømmet dette og han beklaget at LLH trakk anmeldelsen fordi han ville "prøve" rettssystemet.

Pastor Jan-Aage Torp i Oslokirken jubler over at Landsforeningen for Lesbisk og Homofil Frigjøring (LLH) har trukket tilbake politianmeldelsen av ham som bl.a. gjaldt uttalelser om at "homoseksualitet er en kreftsvulst på samfunnet". LLH sier at de er redde for å gi Torps motstand mot homofili for stor mediaoppmerksomhet, og at Torp kan komme til å få et martyrstempel.

-Dette er en stor seier for kommende generasjoner i Norge, sier pastor Torp. -Nå er det fastslått at i Norge kan man forkynne at homoseksualitet er synd, og at denne perversitet har negative konsekvenser for samfunnet som helhet og for individers liv. Det er også fastslått at vi har lov til å formidle til unge mennesker at det er mulig å få Jesu hjelp til å endre sin legning fra homofil til heterofil. Dette er en stor seier for ytringsfriheten og religionsfriheten i Norge, både i nåtid og fremtid!


Pastor Jan-Aage Torp beklager dog at han dermed ikke får anledning til den brede prøvingen i rettsapparatet av spørsmålene knyttet til Bibelens homofilisyn samt av den "helbredelsestjeneste" overfor homoseksuelle som han mener er nødvendig i Norge. -Vi får arbeide for at en annen instans i det offisielle Norge vil være villig til å ta opp dette til bred drøfting, sier pastoren

http://www.oslokirken.no/no/nyheter/homo_retrett_skyldes_llh_splid_og_frykt_for_jesusfokus_sier_pastor_torp

Mathias, tror jeg,skrev på kristenblogg som privatperson. Men han gjorde alvorlige feil ved å trekke inn AP og ledelsen i AP. Men jeg kan godt forstå Mathias at man så lett blir revet med, og helt klart er fristet til å "forsvare" og "poengtere" alt det meningsløse man blir møtt med der inne. Men allikevel så forsvarer jeg ikke det han sa.

Hva er kristenblogg? Er det en privat blogg som Andreas Hesselberg har startet og "driver" selv eller er det en blogg som skal representere kristenNorge? Var Mathias bevisst på at han skrev på en privat blogg eller tenkte han at dette var en representativ blogg for kristennorge? Har dette noe å si eller har det ikke noe å si?
Jeg trodde at kristenblogg ikke bare var en privat blogg iallefall. Det står flere steder på bloggen "vi i redaksjonen" "vi i kristenblogg". Andreas Hesselberg har jeg sett har fungert som bloggleder, bloggmoderator, artikkelleverandør og noen ganger deltatt som en vanlig diskusjonspartner med egne meninger.

Jeg spurte i dag på kristenblogg:
“Er kristenblogg Andreas private blogg?
Jeg ser han skriver i bloggen “Vi i kristenblogg” men hvem er vi?
Det har også vært en diskusjon her før om salg av t-skjorter og at inntektene av dette går til drift av bloggen. Er det vanlig å drive så aktiv kostbar reklame for en privat blogg?”


Andreas svarer:
skien: hva slags tullespørsmål er det du kommer med? Hva har min inntjening med dette innlegget å gjøre? Kanskje jeg tjener masse penger på denne bloggen. Kanskje jeg har solgt noen hundre t-skjorter. Kanskje jeg tjener 100.000 i måneden. Kanskje jeg ikke tjener noe som helst. Kanskje jeg selv har investert av min private lønn til Kristenblogg-prosjektet og går med underskudd. Kanskje jeg får personlig, økonomisk støtte av noen andre. Uansett: Du kan spekulere videre, for du har ikke noe med det. Administrasjonen og eier av Kristenblogg er foreløpig kun meg, ingen andre. Kan hende jeg skaffer et par moderatorer til ganske snart. Kan hende jeg ikke gjør det.

PS: hvis Kristenblogg “gjør deg til et dårlig menneske”, kan det jo være lurt å finne på noe annet å gjøre.

Denne tråden er nå helt utenfor tema, og tråden stenges.


Dermed fikk jeg heller ikke mulighet til å svare. Dette var tydeligvis et veldig ømfindtling tema og ta opp, utifra svaret jeg fikk av ham. Jeg kan bare dra den slutning at kristenblogg er en helt privat blogg i følge Hesselberg men som kanskje ikke alltid fungerer som det allikevel. En privat blogg som har veldig stor makt.

Det er iallefall all grunn til å ta til etterretning når man deltar på "slike" blogger. Det som kanskje var litt "uheldige" "derogdasigende ord", kan få enorme konsekvenser.

Jeg har selv mottatt trusler over telefon og mail pga deltagelsen min i denne bloggen (og andre kristne blogger)

Mange vil kanskje sitte nå og tenke: Hvorfor i h....... deltar så jeg på denne bloggen?

Mitt svar er:
ER DET SLIK EN KRISTEN BLOGG SKAL FUNGERE?
ER DET RIKTIG AT MAN SKAL VÆRE LIVREDD Å DELTA PÅ EN KRISTEN BLOGG?

For en utenforstående som aldri har hørt om kristenblogg og som nå leser om Mathias Reither drar kanskje den slutningen at kristenblogg representerer alle vanlige kristne. En slags uskyldig blogg som står for liberal god kristen tenkning og hvor Mathias Reither kommer inn med sine forferdelige ondsinnede ord mot kristne og som sjokkerer kristennorge.

Det er ingen tvil om at det i dag er det ekstreme som selger. Dette er virkelig virkelighetens "Big Brother"! Jo verre jo bedre og jo mer oppmerksomhet får man rundt sin sak. Jeg er dog usikker på om det var denne "positive" oppmerksomheten Reither ønsket med disse uttalelsene. Jeg har selv erfart provokasjonen og oppgittheten på kristenblogg. Man begynner innleggene forsiktig, men blir ofte møtt med et urettferdig og meningsløst "forsvar" fra kristenfundamentalistene som i den grad er så provoserende at man virkelig må beherske seg. La meg med en gang få si at kristenfundamentalistene der inne viser ingen eller liten respekt for en ikke-kristen eller en som utfordrer troen og meningene deres. Bibelen og Gudsordet er deres våpen og det brukes nær sagt for enhver pris. Kristenblogg får frem det dårlige i mennesket - helt klart!

Når dette er sagt skal man selvfølgelig være klar over at man som ikke-kristen og som besøker en kristen blogg befinner seg i naboens hage. Man er gjest på bloggen mer enn de hjemmevante andre kristne deltagerne. Derfor SKAL man være mer ydmyk, vise respekt. Det er bare det at det må selvfølgelig gå en grense for hva man skal finne seg i.

Gapestokken er innført igjen i Norge. Er man i en utsatt posisjon og gjør en feil, settes man straks i den offentlige gapestokken, studeres, granskes, "spyttes på" og gjerne fratatt både verdighet og all tillit. Da hjelper det ofte lite hva godt man har gjort før. Konsekvensene kan være meget alvorlige og det finnes i dag eksempler på at folk som er utsatt for dette har tatt sitt eget liv.

Som alltid vil jeg ikke hevde at jeg sitter med noe fasitsvar. Men jeg synes det er verdt å diskutere.

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon